Αρχική Ενημέρωση Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου

0
Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στις εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που πραγματοποιήθηκαν στη Σπάρτη από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Η Υφυπουργός παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούσθηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, η κυρία Αλεξοπούλου δήλωσε:

«Κάθε χρόνο, την ημέρα της Δεσποτικής εορτής τού Τιμίου Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου, τιμούμε επίσης τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων αθώων Ελληνίδων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που έχασαν τη ζωή τους στον βωμό μιας εθνοκάθαρσης, την οποία συστηματικά σχεδίασε και υλοποίησε το τουρκικό κράτος εκείνης της εποχής, εναντίον των μειονοτήτων που κατοικούσαν στα εδάφη του.

Η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αφάνισε ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του Ελληνισμού, μετά από χιλιάδες χρόνια παρουσίας στην Ιωνία, την Καππαδοκία, τη Βιθυνία, την Ανατολική Θράκη και τον Πόντο. Οδήγησε, επίσης, στον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό εκατοντάδες χιλιάδες προγόνους μας.

Είναι χρέος μας να τιμούμε τη μνήμη τους, διδασκόμενοι από το παρελθόν και χτίζοντας την πατρίδα του μέλλοντος. Μια πατρίδα που, θωρακισμένη έναντι οποιασδήποτε επιβουλής, με ενότητα στο εσωτερικό, δυναμική οικονομική ανάπτυξη και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, προβάλλει ως πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό, όπως αναγνωρίζουν εταίροι και σύμμαχοι.

Αυτή την πατρίδα χτίζουμε στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ