Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Αναβάθμιση των υγειονομικών και ιατρικών υπηρεσιών στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Αναβάθμιση των υγειονομικών και ιατρικών υπηρεσιών στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

0
Αναβάθμιση των υγειονομικών και ιατρικών υπηρεσιών στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της υγειονομικής και ιατρικής κάλυψης και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών με τη σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, αποτελεί το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπεγράφη, σήμερα, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Δρ. Αντώνιο Αυγερινό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, Αθανάσιο Κοτταρά, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, κας Χριστίνα Αλεξοπούλου και του Βουλευτή Επικρατείας κ. Γιώργου Σταμάτη.

Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και οι φορείς του, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες που δημιουργούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας, εντός των χώρων των σταθμών αλλά και στα μέσα μεταφοράς, συμμετέχουμε ενεργά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως αποτελεί σημαντική παράμετρο η εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών των εργαζόμενων των μέσων σταθερής τροχιάς, προκειμένου να αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά στον χώρο ή στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε: «Προβλέπεται η συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην επικαιροποίηση των εσωτερικών διαδικασιών της ΣΤΑΣΥ σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και επιβατών, καθώς επίσης και η πραγματοποίηση – από κοινού – δράσεων στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των συμβαλλόμενων φορέων».

Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, υπογράμμισε ότι προχωρά η εν λόγω πρωτοβουλία, που αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, την παροχή πρώτων βοηθειών, στα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ, την οποία ζητούν εδώ και χρόνια οι συνεργάτες και εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

 Όπως σημείωσε η κυρία Αλεξοπούλου: «Το θέμα δεν είναι μόνο να υπογράφουμε ή να οραματιζόμαστε, αλλά να υλοποιούμε. Σε αυτή την περίπτωση, υλοποιούμε άμεσα την ανάγκη, την απαίτηση όλων των εργαζομένων, όλων των συνεργατών μας. Όσων δηλαδή έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους χιλιάδες συμπολίτες μας».

Ο Βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Σταμάτης, εθελοντής του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ, δήλωσε: «Πρόκειται για μία αμφίδρομη διαδικασία της εκτελεστικής εξουσίας, με την κοινωνία των πολιτών και τον μεγαλύτερο εθελοντικό οργανισμό της χώρας. Mε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, δημιουργείται ένα καλύτερο πλαίσιο κοινωνικής συμπερίληψης».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, επεσήμανε την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΣΤΑΣΥ, προς τη δυνατότητα του Ερυθρού Σταυρού να ανταποκριθεί πλήρως και με απόλυτη αποτελεσματικότητα σε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο μίας τεράστιας δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παραμείνει ο ακαταμάχητος προμαχώνας της ενεργούς εθελοντικής φροντίδας, αλληλεγγύης και αγάπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιος Κοτταράς, τόνισε: «Είμαστε μία εταιρεία με 2.500 εργαζομένους και τα Μέσα μας χρησιμοποιούν πάνω από 700.000 επιβάτες, άρα για εμάς, η εκπαίδευση των εργαζομένων, η ενημέρωση του επιβατικού  κοινού, αλλά κυρίως η αντιμετώπιση των περιστατικών που καθημερινά έχουμε στο δίκτυό μας, είναι πάρα πολύ σημαντική».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον κ. Αντώνη Αυγερινό, ο οποίος μετά την πρωτοβουλία που πήραμε, μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας, Γιώργο Σταμάτη, με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ τον κ. Αθανάσιο Κοτταρά και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, υλοποιούμε κάτι που ζητούν εδώ και χρόνια όλοι οι συνεργάτες και εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

Κι αυτό, γιατί είναι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολλούς συμπολίτες μας και αν μη τι άλλο, εκτός από την παροχή υπηρεσιών στην καθημερινότητα της δουλειάς τους, αισθάνονται την κοινωνική ευθύνη, απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, όταν χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό ήταν που μας οδήγησε σ’ αυτή τη συνεργασία.

Χαίρομαι, λοιπόν, ιδιαίτερα που θα υπογραφεί  σήμερα αυτό το Μνημόνιο που αφορά στην εκπαίδευση  για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, για τις πρώτες βοήθειες, στις γραμμές του ΜΕΤΡΟ. Όπως  είπαμε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η εκπαίδευση θα ξεκινήσει άμεσα.

Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να υπογράφουμε ή να οραματιζόμαστε, αλλά να υλοποιούμε. Και σε αυτή την περίπτωση υλοποιούμε άμεσα την ανάγκη, την απαίτηση όλων των εργαζομένων, όλων των συνεργατών μας. Όσων δηλαδή έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους συμπολίτες μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη δράση, εύχομαι να είναι πολύ χρήσιμη  όποτε απαιτηθεί. Μακάρι, βέβαια, να είναι αχρείαστη με την έννοια ότι δεν θέλουμε οποιοσδήποτε συμπολίτης μας να βρεθεί σ’ αυτή την κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ