Αρχική Βουλή Ξεκινούν οι Σχολικοί Αγώνες των Λυκείων μετά από Ερώτηση που κατέθεσε η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Ξεκινούν οι Σχολικοί Αγώνες των Λυκείων μετά από Ερώτηση που κατέθεσε η Χριστίνα Αλεξοπούλου

0
Ξεκινούν οι Σχολικοί Αγώνες των Λυκείων μετά από Ερώτηση που κατέθεσε η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττας Μακρή που εστάλη στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκηρύχθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδος- Κύπρου.

Λόγω της πανδημικής κατάστασης που υπήρξε, είχαν σταματήσει τα σχολικά πρωταθλήματα. Από το έτος 2019-2020 είχαν διακοπεί οι σχολικοί αγώνες Λυκείων καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες σε Δημοτικά και Γυμνάσια.

Η Υπουργική Απόφαση έρχεται μετά από την Ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, προς την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, για την επανέναρξη των Σχολικών Πρωταθλημάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει δείξει άριστα αντανακλαστικά την περίοδο του κορονοϊού, όσον αφορά στην προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Για τους λόγους αυτούς αναφέρεται ρητά στην απόφαση ότι θα τηρούνται σχολαστικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η κα Αλεξοπούλου όταν ενημερώθηκε για την έκδοση της σχετικής απόφασης, ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή για την υποστήριξή τους στο αίτημα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας για την έναρξη των αγώνων καθώς ο σχολικός αθλητισμός είναι αναγκαίο συστατικό της μαθητικής ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ