Αρχική Βουλή Την εισαγωγή όλων των επιλαχόντων αγροτών στα Σχέδια Βελτίωσης ζητά η Αλεξοπούλου

Την εισαγωγή όλων των επιλαχόντων αγροτών στα Σχέδια Βελτίωσης ζητά η Αλεξοπούλου

0
Την εισαγωγή όλων των επιλαχόντων αγροτών στα Σχέδια Βελτίωσης ζητά η Αλεξοπούλου

Με Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γεωργαντά, που συνυπέγραψε η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, ζητά την εισαγωγή όλων των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης.

Η ζήτηση στα Σχέδια Βελτίωσης ήταν αρκετά μεγάλη καθώς παρόμοια δράση είχε αρκετά χρόνια να υλοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταθέσουν αίτηση για ένταξη περισσότεροι από όσοι είχαν προβλεφθεί με βάση την αρχική χρηματοδότηση της δράσης. Απότοκος αυτού, ήταν πολλοί να μην ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα παρόλο που πληρούσαν τα κριτήρια.

Η κα Αλεξοπούλου, βρισκόμενη σταθερά δίπλα στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, θέλησε να συνυπογράψει Ερώτηση μαζί με ακόμη 6 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, με την οποία ζητείται η δημιουργία θεσμικού πλαισίου ώστε να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης καθώς πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια νέα πρόσκληση.

Η Βουλευτής Αχαΐας μετά την κατάθεση της Ερώτησης, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχώς ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα αντιμετωπίζοντας τα υπαρκτά προβλήματα με στοχευμένες λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, αποφάσισε μία ομάδα βουλευτών, να καταθέσουν την Ερώτηση αυτή, με μόνο στόχο την στήριξη των αγροτών σε μία δύσκολη εποχή λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Την ερώτηση συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ο κ. Ιωάννης Ανδριανός Βουλευτής Αργολίδας, ο κ. Βασίλειος Βασιλειάδης Βουλευτή Πέλλας, ο κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς Βουλευτής Φθιώτιδας, ο κ. Αθανάσιος Λιούτας Βουλευτής Τρικάλων και ο κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος Βουλευτής Πιερίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ