Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε με παραγωγούς φράουλας στο Συσκευαστήριο Κυριαζή στο Λάππα. Παρόντες ήταν οι κκ. Παπανικολόπουλος Φάνης, Κυριαζής  Ανδρέας, Κυριαζής Νίκος, Καπλάνης Νίκος, Γκοτσόπουλος Ανδρέας, Κυριαζής  Οδυσσέας, Λαγός Γιώργος, Βαβαρούτας Νίκος, Τακτικός Δημήτρης και Γεωργία Καπλάνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση των παραγωγών προς την κα Αλεξοπούλου και την αποστολή σχετικού υπομνήματός τους. Οι παραγωγοί ενημέρωσαν τη Βουλευτή Αχαΐας για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν με τις εκπιπτόμενες δαπάνες από τη μισθοδοσία των εργατών γης και τη φορολόγηση αυτών. Τόνισαν ότι η παραγωγή της φράουλας συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική οικονομία της Δυτικής Ελλάδας και ειδικά της Αχαΐας. Συνολικά η έκταση που καλλιεργείται η φράουλα αγγίζει τα 19.000 στρέμματα και η παραγωγή τους 100.000 τόνους ετησίως. Το ακαθάριστο  εγχώριο προϊόν της εν λόγω παραγωγής φτάνει τα 200.000.000 ευρώ εκ των οποίων το 94% αυξάνει το εθνικό ισοζύγιο καθώς προέρχεται από εξαγωγική δραστηριότητα.

Η κα Αλεξοπούλου άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις των καλλιεργητών για τη φορολογική και εργατική νομοθεσία. Με τη σειρά της, τους ενημέρωσε σχετικά με τις τελευταίες νομοθετικές κινήσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τους εργάτες γης από τρίτες χώρες.

Η Αχαιή Βουλευτής δήλωσε ότι ο κάμπος της Αχαΐας αποτελεί προνομιούχα περιοχή ευφορίας δίνοντας στην ευρύτερη περιοχή συγκριτικό πλεονέκτημα για επενδυτική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση έχουν από το 2019 ενισχύσει νομοθετικά και πρακτικά τους αγρότες θέλοντας να διασφαλίσουν το εισόδημά τους και τις περιουσίες τους. Έχουν προχωρήσει επίσης, σε διακρατικές συμφωνίες για την μετάκληση εργατών γης προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της ανεπάρκειας προσωπικού για τις καλλιέργειες. Η παραγωγή της φράουλας είναι για την Αχαΐα σημαντικό έσοδο και από τα πρώτα εξαγώγιμα προϊόντα. Τα αρμόδια Υπουργεία είναι σίγουρο ότι θα εξετάσουν με προσοχή τις επισημάνσεις των παραγωγών και θα δώσουν την βέλτιστη λύση.