Αρχική Βουλή Παράταση για τους σπουδαστές «Βοηθών Νοσηλευτικής Μαιευτικής» στα Δημόσια ΙΕΚ

Παράταση για τους σπουδαστές «Βοηθών Νοσηλευτικής Μαιευτικής» στα Δημόσια ΙΕΚ

0
Παράταση για τους σπουδαστές «Βοηθών Νοσηλευτικής Μαιευτικής» στα Δημόσια ΙΕΚ

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως,  κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, σχετικά με την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, των σπουδαστών της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής» στα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι εν λόγω σπουδαστές, δεν είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, καθώς είχαν όλες τεθεί σε αναστολή εξαιτίας της Πανδημίας. Βάσει δε αποφάσεων του 2018 και 2019, η καταληκτική ημερομηνία για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, ως αποτέλεσμα της πρακτικής τους άσκησης, είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2021.

Καθότι το πλήθος των σπουδαστών προς πρακτική άσκηση είναι πολύ μεγαλύτερο από τον αριθμό που οι Μονάδες Υγείας μπορούν να καλύψουν σε αυτό το διάστημα, η Βουλευτής ζητά από την κα. Υπουργό, να εξετάσει το ενδεχόμενο εύλογης παράτασης της προθεσμίας, έτσι ώστε οι σπουδαστές να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους και να περαιώσουν τις σπουδές τους.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ.

Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας το ζήτημα που δημιουργείται ως προς την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, των σπουδαστών της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής  Μαιευτικής» στα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι εν λόγω σπουδαστές, όπως και όλοι οι υπόλοιποι λόγω της πανδημίας, δεν είχαν την δυνατότητα να ασκήσουν την πρακτική τους άσκηση, καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου, όλες οι πρακτικές ασκήσεις είχαν τεθεί σε αναστολή.

Με την άρση του lock-down και την έναρξη της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών βαθμίδων, οι συγκεκριμένοι σπουδαστές καλούνται μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 να έχουν ολοκληρώσει τις πρακτικές τους ασκήσεις και να κατέχουν  βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης έτσι ώστε να τους απονεμηθεί η άσκηση επαγγελματικού δικαιώματος (ΦΕΚ Β΄ 3395/2018, ΦΕΚ Β΄ 103/2019).

Καθότι το πλήθος των σπουδαστών προς πρακτική άσκηση είναι πολύ μεγαλύτερο από τον αριθμό που οι μονάδες Υγείας μπορούν να καλύψουν σε αυτό το διάστημα, η παραπάνω προθεσμία καθίσταται ασφυκτική ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση.

Κατόπιν τούτου

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός:

Προτίθεστε να τροποποιήσετε τις υπ΄αριθμ. 132209/2018 και 2786/2019 υπουργικές αποφάσεις ώστε να δοθεί μια εύλογη παράταση για την ολοκλήρωση των σπουδών και την κατοχή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των σπουδαστών της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής  Μαιευτικής» στα Δημόσια ΙΕΚ;

 

 

                                                                                            H Ερωτώσα Βουλευτής  

                                                                                             Χριστίνα Αλεξοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ