Αρχική Βουλή Χριστίνα Αλεξοπούλου: Στη Βουλή η αγορά μουσικών οργάνων για το Μουσικό Σχολείο Πατρών

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Στη Βουλή η αγορά μουσικών οργάνων για το Μουσικό Σχολείο Πατρών

0
Χριστίνα Αλεξοπούλου: Στη Βουλή η αγορά μουσικών οργάνων για το Μουσικό Σχολείο Πατρών

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως σχετικά με την προμήθεια μουσικών οργάνων για το Μουσικό Σχολείο Πατρών.

Η κα Αλεξοπούλου στην κατατεθείσα Ερώτηση, αναφέρει ότι το Μουσικό Σχολείο Πατρών, από την ίδρυσή του το 1991, προσφέρει την απαιτούμενη προετοιμασία και την κατάρτιση στους νέους που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης.

Δείγμα του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης είναι το πλήθος διακρίσεων των μαθητών του σχολείου σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μουσικής καθώς και μαθητικών ικανοτήτων. Πάνω από τρεις δεκαετίες το Μουσικό Σχολείο Πατρών, συμβάλλει καθοριστικά στην καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ζωή της Αχαΐας.

Τονίζει, η Αχαιή Βουλευτής, ότι η δημόσια εκπαιδευτική δαπάνη στην Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υστερούσε για χρόνια λόγω της κρίσης. Από το 2019 η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μεθοδικότητα και στόχευση, έχει αυξήσει τις δαπάνες στην εκπαίδευση σημαντικότατα.

Για τους λόγους αυτούς η κα Αλεξοπούλου ζητά να ενισχυθεί το Μουσικό Σχολείο με μουσικά όργανα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στο πλούσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται για τριάντα χρόνια σε αυτό.

Η Βουλευτής Αχαΐας, μετά την κατάθεση της Ερώτησης, δήλωσε βέβαιη ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα δείξει, για ακόμη μία φορά, γρήγορα αντανακλαστικά και θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου με την προμήθεια μουσικών οργάνων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ