Αρχική Βουλή Απάντηση της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου σε επίκαιρη ερώτηση για το ΚΤΕΛ Νομού Κιλκίς

Απάντηση της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου σε επίκαιρη ερώτηση για το ΚΤΕΛ Νομού Κιλκίς

0
Απάντηση της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου σε επίκαιρη ερώτηση για το ΚΤΕΛ Νομού Κιλκίς
The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright. They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions: the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament you should not adapt, alter or manipulate any of the images you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context you should not authorise others to re-use the images if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain. ©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou Athens-Greece

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, απάντησε, σήμερα, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Παππά για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από το ΚΤΕΛ Νομού Κιλκίς. Η Υφυπουργός, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, αρχικά διευκρίνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η ποσοτική και η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, όπως υπογράμμισε, «πρόσφατα, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών χορηγήθηκε έκτακτη ενίσχυση τον Ιούλιο 2023 στα 62 Υπεραστικά και 34 Αστικά ΚΤΕΛ της χώρας συνολικού ύψους 18.330.000 ευρώ κατόπιν έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Παράλληλα, η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε ότι στο ΚΤΕΛ Κιλκίς το ποσό που χορηγήθηκε έφτασε τα 176.571 ευρώ, ενώ πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 1/12/23 ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης της Β΄ δόσης, για την κάλυψη των μετακινήσεων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), καθώς και πολύτεκνων οικογενειών στα ΚΤΕΛ, με μειωμένο κόμιστρο. Συνολικά τα ΚΤΕΛ Κιλκίς για το 2023 έχουν επιχορηγηθεί με περισσότερα από 250.000 ευρώ όπως προκύπτει από τα ΦΕΚ Β’ 2662/2023, ΦΕΚ Β’ 2533/2023 και ΦΕΚ Β’ 3333/2023.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στην απάντησή της, ξεκαθάρισε ότι η εύρυθμη λειτουργία των επιβατικών συγκοινωνιών των ΚΤΕΛ σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 8 του ν. 2963/2001, είναι αρμοδιότητα των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισήμανε, οι υπηρεσίες της περιφέρειας ορίζουν τον καθορισμό της αφετηρίας, της διαδρομής, των στάσεων και του τέρματος αυτών αλλά και του αριθμού των δρομολογίων που εκτελούνται από τα ΚΤΕΛ. «Αυτό συμβαίνει, γιατί πράγματι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αφουγκραστεί καλύτερα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Αλεξοπούλου.

Κλείνοντας την πρωτολογία της υπογράμμισε ότι «για το σύνολο του έργου των ΚΤΕΛ Κιλκίς δεν έχει κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου μας, οποιαδήποτε αρρυθμία ή μη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου που έχει αναλάβει».

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της, επανέλαβε ότι οι «Περιφέρειες, εισηγούνται τον σχεδιασμό του δικτύου των τακτικών υπεραστικών οδικών επιβατικών μεταφορών κάθε περιφερειακής ενότητας εντός των γεωγραφικών ορίων της». Κλείνοντας, η Υφυπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε ότι «όπου και εφόσον παρατηρήσουμε αρρυθμία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, θα παρέμβουμε με στόχο τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ