Αρχική Βουλή Δωρεάν μετακίνηση για μαθητές των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

Δωρεάν μετακίνηση για μαθητές των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

0
Δωρεάν μετακίνηση για μαθητές των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με αφορμή την ενίσχυση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων και την επέκταση  του δικτύου και της  διασποράς τους σε όλη τη χώρα.

Η βουλευτής ζητά από την κα Υπουργό να εξετάσει, την δυνατότητα οι μαθητές τους που διαμένουν σε μεγάλη απόσταση, να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της δωρεάν μετακίνησης. Υπογραμμίζει ότι τα σχολεία αυτά βρίσκονται, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός του αστικού ιστού, όπως και στην Πάτρα, όπου τα Πειραματικά βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη. Η μεγάλη απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι μαθητές από και προς τη σχολική μονάδα, η οποία δεν βρίσκεται στη γειτονιά τους, δημιουργεί ένα πρόσθετο έξοδο για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Η κα Αλεξοπούλου τονίζει πως η δωρεάν μετακίνηση για αυτή την κατηγορία των μαθητών,  θα αποτελέσει μία σημαντική ελάφρυνση για τις οικογένειες, θα διευρύνει την δυνατότητα συμμετοχής σε όλη την επικράτεια και θα συμβάλλει περαιτέρω στην αναβάθμιση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ