Κατέθεσα αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ Χρήστο Σταΐκούρα, σχετικά με την εισαγωγή ειδικών κριτηρίων για την ένταξη των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης αποκλείστηκε από το σύνολο των οικονομικών αυτών ενισχύσεων, διότι εμφανίζει μια πλασματική εικόνα κερδοφορίας το έτος 2020.

Η αδικία αυτή δημιουργήθηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησαν στις πολύμηνες απεργίες των εξεταστών. Ως εκ τούτου, το έτος 2019 οι επιχειρηματίες του κλάδου των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης, παρέμειναν ανενεργοί ακουσίως, επί σχεδόν 10 μήνες. Έτσι, ακόμα και τα ελάχιστα έσοδα που εμφανίστηκαν στο 2020 ήταν περισσότερα συγκριτικά με το 2019, αφήνοντάς τους εκτός χρηματοδοτήσεων.

Γίνεται σαφές ότι ο κλάδος Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ιδιαίτερη περίπτωση, με την απαλοιφή του κριτηρίου ακαθαρίστων εσόδων συγκριτικά με το προηγούμενο έτος λειτουργίας, αφού αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Η αναφορά, θα ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 22/02/2012.

 

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

 

Το 2020, μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής διαθέσατε σημαντικά κονδύλια για την στήριξη επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Ωστόσο, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης αποκλείστηκε από το σύνολο των οικονομικών αυτών ενισχύσεων, διότι εμφανίζει μια πλασματική εικόνα κερδοφορίας το έτος 2020.

Η αδικία αυτή, δημιουργείται από τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης που οδήγησαν στις πολύμηνες απεργίες των εξεταστών. Ως εκ τούτου, το έτος 2019 οι επιχειρήσεις του κλάδου των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης, παρέμειναν ανενεργές ακουσίως, επί σχεδόν 10 μήνες. Έτσι, ακόμα και τα ελάχιστα έσοδα που εμφανίστηκαν στο έτος 2020 ήταν περισσότερα, συγκριτικά με το έτος 2019.

Θεωρούμε ότι ο κλάδος Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ιδιαίτερη περίπτωση, και παρακαλούμε να δώσετε την προσοχή σας στο σημαντικό αυτό ζήτημα.