Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης

Η Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Χθες, μετά από πολύωρη συζήτηση στη Βουλή, αποφασίστηκε η καθιέρωση του επιδόματος γέννησης. Η οικονομική αυτή παροχή που αφορά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέτρο ενίσχυσης της ελληνικής οικογένειας.

Το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσης του Πρωθυπουργού για εφαρμογή σειράς ρυθμίσεων που στόχο έχουν να αντιστρέψουν την άσχημη δημογραφική εικόνα της χώρας μας. Είναι γεγονός πως η πτωτική πορεία των γεννήσεων από το 1981 κι έπειτα, με αποκορύφωμα την περίοδο της κρίσης, δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς έως σήμερα. Η σημερινή Κυβέρνηση είναι η μόνη που κοιτάζει κατάματα το πρόβλημα και τολμά να το αντιμετωπίσει σε όλες του τις διαστάσεις. Η διαφύλαξη και ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας αποτελεί πλέον όχι μόνο πολιτική προτεραιότητα, αλλά στόχο εθνικής επιβίωσης.

Επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να περάσουμε από την «εποχή της ανασφάλειας, στην εποχή των προσδοκιών». Με το επίδομα γέννησης έγινε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η συνέχιση της πορείας είναι η μόνη προϋπόθεση που μπορεί να διασφαλίσει πως αύριο θα υπάρχει χώρα!»

https://www.thebest.gr/