Συνάντηση με την βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ πραγματοποίησε το προεδρείο του, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο κ. Γιατρά Τάσο, τον αντιπρόεδρο, κ. Κούλη Γιώργο και τον γεν. γραμματέα κ. Ματθαιόπουλο Παναγιώτη.

Οι εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ ενημέρωσαν αναλυτικά την κα Αλεξοπούλου για την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εστίαση τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης με την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζοντας με το κύμα ακρίβειας και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες, κατάσταση που καθιστά σχεδόν αδύνατη πλέον την λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι μεγάλες αυξήσεις στα ήδη υπέρογκα ποσά που απαιτούνται από τις επιχειρήσεις για την κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους των εργαζομένων. Αυτό σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες, συνεχώς αυξανόμενες, οικονομικές υποχρεώσεις καθιστούν μη βιώσιμες, στην πράξη, τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Στην συνέχεια συζητήθηκε και το θέμα του αιγιαλού και της αναγκαιότητας για αλλαγή του ισχύοντος νόμου, το οποίο έχει ήδη συζητηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό και είχε δοθεί δια στόματός του, διαβεβαίωση για τον εξορθολογισμό και την επικαιροποίηση, πράγμα που έως σήμερα δεν έχει συμβεί. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για εκ νέου συνάντηση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς ύστερα από αίτημα της κας Αλεξοπούλου.

Όπως δήλωσε η βουλευτής κατανοεί την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης και θα σταθεί αρωγός στο έργο της διοίκησης του ΣΚΕΑΝΑ με όποια μέσα διαθέτει.

    Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Γιατράς

                             Ο  Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Ματθαιόπουλος

 

https://www.skeana.gr/?section=2362&language=el_GR&itemid1541=2598&detail1541=1