Ένα εμβληματικό έργο εισέρχεται στην τελική φάση της υλοποίησης. Την ένταξη του διυλιστηρίου στον Σελινούντα ανακοίνωσε στη Βουλευτή Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, κατά τη συνάντησή τους.

Ο Υπουργός ενημέρωσε την Αχαιή Βουλευτή ότι είναι θέμα ημερών το έργο της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Αιγιαλείας, το οποίο αφορά κυρίως στην κατασκευή διυλιστηρίου στον ποταμό Σελινούντα, να ενταχθεί και να προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή του. Το ιδιαιτέρως σημαντικό είναι ότι ο προϋπολογισμός του έργου αυξήθηκε κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 24 εκατομμύρια.

Η κα Αλεξοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την πολύ σημαντική είδηση καθότι η ίδια έχει επανειλημμένως ενδιαφερθεί, προκειμένου να προχωρήσει το έργο τάχιστα. Τόνισε στον Υπουργό την μεγάλη σημασία της κατασκευής του διυλιστηρίου καθώς θα λύσει για πάντα το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής. Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας ως φορέας υλοποίησης, με την ολοκλήρωση του έργου θα προσφέρει άμεσα και χωρίς διακοπές ποιοτικότερο νερό, και χωρίς μεγάλο κόστος,  σε πάνω από 40.000 κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Αιγίου, Διακοπτού, Συμπολιτείας και Ερινεού.

 

Για ακόμη μία φορά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της για την Αχαΐα και την ανάπτυξή της. Η κα Αλεξοπούλου που με την ιδιότητα του μηχανικού γνωρίζει την μεγάλη ανάγκη υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, είναι ικανοποιημένη με την πρόοδο που υπήρξε και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αναζητά χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου η Αχαΐα να αναπτύσσεται συνεχώς και η καθημερινότητα των πολιτών να γίνεται καλύτερη και ποιοτικότερη. Τα μεγάλα έργα της Κυβέρνησης στην Αιγιαλεία συνεχίζονται, μετά τα εσωτερικά δίκτυα, έρχεται τώρα το διυλιστήριο στον Σελινούντα. Εξίσου σημαντικό για την τοπική κοινωνία είναι το γεγονός ότι καθώς τα έργα αυτά έχουν προϋπολογισμούς πολλών εκατομμυρίων, δημιουργούν παράλληλα πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον τεχνικό κόσμο.