Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η Βουλευτής Αχαΐας και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κα Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Η κα Αλεξοπούλου με την ευκαιρία της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους θέλησε να συναντηθεί με τον Μακαριώτατο και να του ευχηθεί. Η Αχαιή Βουλευτής εξήρε το έργο που επιτελεί ο Μακαριώτατος τα 14 συναπτά έτη που βρίσκεται στο πηδάλιο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Επίσης αναφέρθηκε διεξοδικά στη μεγάλη προσφορά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Αχαΐας, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, όπως και στο πνευματικό έργο του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου. Τόνισε δε, ότι ο εφημεριακός κλήρος της Αχαΐας καθώς και οι μοναστικές κοινότητες, διαχρονικά στέκονται στο πλευρό των κατοίκων της με κάθε τρόπο.

Αναφέρθηκε ακόμα η κα Αλεξοπούλου, στο πρόβλημα που ταλάνιζε για 77 χρόνια την Εκκλησία, χιλιάδες ιερείς και τις οικογένειές τους και το οποίο επιλύθηκε με τη νομοθετική επικαιροποίηση μέσω της ψήφισης του σχετικού νόμου. Πλέον έχει αντιστοιχηθεί ο αριθμός των Κληρικών που μισθοδοτούνται από το Κράτος και έχει εκδοθεί ΦΕΚ διορισμού τους με τις οργανικές θέσεις που έχουν συσταθεί νομίμως. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκαν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Ιερέων που έχουν ΦΕΚ διορισμού και μισθοδοτούνται από το Δημόσιο.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την κα Αλεξοπούλου για την επίσκεψή της, τις ευχές και τους καλούς της λόγους για το έργο που έχει επιτελεστεί όλα αυτά τα χρόνια. Χαρακτήρισε τους κατοίκους της Αχαΐας ευλογημένους, καθώς έχουν για ποιμένες άξιους και χαρισματικούς κληρικούς με πρώτους τους επισκόπους τους. Επίσης ευχαρίστησε την Αχαιή Βουλευτή για την θερμή υποστήριξη του νόμου που αφορούσε στους κληρικούς και ανέφερε πόσα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί με το προηγούμενο καθεστώς στους Ιερείς και στις οικογένειές τους. Τέλος ζήτησε από την κα Αλεξοπούλου να μεταφέρει τις ευχές του στον αγαπητό αχαϊκό λαό.