Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Προσωπική Ικανοποίηση Αλεξοπούλου: Δωρεάν μεταφορά μαθητών προτύπων και πειραματικών σχολείων.

Προσωπική Ικανοποίηση Αλεξοπούλου: Δωρεάν μεταφορά μαθητών προτύπων και πειραματικών σχολείων.

0
Προσωπική Ικανοποίηση  Αλεξοπούλου: Δωρεάν μεταφορά μαθητών προτύπων και πειραματικών σχολείων.

Ικανοποίηση της Βουλευτή Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, για τη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, σχετικά με τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών των προτύπων και πειραματικών σχολείων. Η κα Αλεξοπούλου αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του ζητήματος για τους γονείς των μαθητών, από την πρώτη στιγμή έχει ενδιαφερθεί για την επίλυσή του, συνεργαζόμενη και ασκώντας παραλλήλως πίεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας για το ίδιο θέμα παίρνοντας τότε για πρώτη φορά τη θετική απάντηση για την έκβαση του θέματος.

Με την τροπολογία αυτή προβλέπεται η κάλυψη των δαπανών για την μεταφορά από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης των μαθητών των προτύπων και πειραματικών σχολείων. Το μέτρο αυτό θα αποτελέσει μία σημαντική ελάφρυνση για τις οικογένειες των μαθητών καθώς θα εξαλείψει ένα σημαντικό έξοδο από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Επίσης με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022. Με την ενέργεια αυτή το αρμόδιο Υπουργείο προστατεύει το Πανεπιστήμιο από τον κίνδυνο να μείνει χωρίς καθαριότητα μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες ανάθεσης. Είναι ακόμη ένα θέμα που η Βουλευτής Αχαΐας έχει ασχοληθεί επισταμένως για την επίλυσή του.

Η κα Αλεξοπούλου μετά τη ψήφιση της τροπολογίας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των μαθητών. Θα ήθελα ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή για την πολιτική βούληση και έμπρακτη αναβάθμιση, με κάθε τρόπο, των προτύπων και πειραματικών σχολείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ