Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Ικανοποίηση Χριστίνας Αλεξοπούλου για την ένταξη έργων 14.190.421 ευρώ για την Αχαΐα

Ικανοποίηση Χριστίνας Αλεξοπούλου για την ένταξη έργων 14.190.421 ευρώ για την Αχαΐα

0
Ικανοποίηση Χριστίνας Αλεξοπούλου για την ένταξη έργων 14.190.421 ευρώ για την Αχαΐα

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 υπεγράφησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα οι αποφάσεις για την ένταξη τεσσάρων έργων της Αχαΐας στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού κόστους 14.190.421 ευρώ.

Για ακόμη μία φορά το αρμόδιο υπουργείο βρίσκεται δίπλα στην Αχαΐα στηρίζοντας έργα που θα δώσουν μία νέα πνοή στο νομό. Βασικός σκοπός του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης με το συμβολικό όνομα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης.

Τα τέσσερα έργα που εντάχθηκαν είναι:

Α) Παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος στην οικιστική ενότητα των Προσφυγικών του Δήμου Πατρέων, κόστους 10.765.000 ευρώ,

Β) Δημιουργία δικτύου γωνιών ανακύκλωσης στο Δήμο Πατρέων, κόστους 1.297.501 ευρώ,

Γ) Ψηφιακή ανάδειξη της ιστορίας του 1821 στο Δήμο Αιγιαλείας, κόστους 100.960 ευρώ και

Δ) Βελτίωση πρόσβασης-ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κόστους 2.054.960 ευρώ.

Η κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι πρωταρχικό της μέλημα η διεκδίκηση πόρων που ενισχύουν την Αχαΐα μέσα από έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των βασικών υποδομών που παράλληλα αναπτύσσουν την περιβαλλοντική ευαισθησία των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ