Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Ικανοποίηση Χριστίνας Αλεξοπούλου για την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιαλείας

Ικανοποίηση Χριστίνας Αλεξοπούλου για την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιαλείας

0
Ικανοποίηση Χριστίνας Αλεξοπούλου για την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιαλείας

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, οι παραγωγοί κορινθιακής σταφίδας ενισχύονται με το ποσό των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε την ικανοποίησή της για την τόσο σημαντική εξέλιξη για τους σταφιδοπαραγωγούς. Στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού, η κα Αλεξοπούλου είχε τονίσει την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης και ουσιαστικής λύσης για τους παραγωγούς της Αιγιαλείας. Είχε αναφερθεί επίσης, στο γεγονός ότι οι αιγιάλειοι παραγωγοί είναι πρωτοπόροι στις εξαγωγές της κορινθιακής σταφίδας και με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 60% της εγχώριας παραγωγής. Αυτό καθιστά την σταφίδα πυλώνα της τοπικής οικονομίας που θα πρέπει να έχει την κρατική αρωγή και στήριξη.

Τα χρήματα αυτά έρχονται να ανακουφίσουν τους σταφιδοπαραγωγούς. Το ποσό ενίσχυσης θα αποδοθεί ανά κιλό μέσης στρεμματικής απόδοσης μέσω της διαδικασίας de minimis. Το συνολικό ποσό δε, έχει υπολογιστεί για 95.000 στρέμματα καλλιέργειας. Με την απόφαση αυτή, προβλέπεται ότι η διαδικασία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων θα γίνει μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ και η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχώς ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα, αντιμετωπίζοντας τα υπαρκτά προβλήματα με στοχευμένες λύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ