Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Ικανοποίηση Αλεξοπούλου για την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα

Ικανοποίηση Αλεξοπούλου για την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα

0
Ικανοποίηση Αλεξοπούλου για την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα από τα δώδεκα γραφεία που θα ιδρυθούν βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και στατιστικών αδικημάτων που εμπίπτουν στην ενδοοικογενειακή βία, η οποία γνωρίζει έξαρση το τελευταίο διάστημα.

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε ικανοποιημένη με την εξέλιξη αυτή, καθώς η τοπική κοινωνία θα προστατευτεί και θα επωφεληθεί από την ύπαρξη της εξειδικευμένης αυτής δομής στην Αχαΐα. Τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας είναι στελεχωμένα με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την καθοδήγηση των θυμάτων, καθώς βασικός στόχος είναι η πρόληψη.

Η κα Αλεξοπούλου δήλωσε στη συνέχεια, ότι η ίδρυση των ειδικών αυτών δομών της Αστυνομίας είναι μέρος του ευρέος φάσματος παρεμβάσεων που υλοποιεί η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Βασικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας ήταν η αλλαγή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και η αυστηροποίηση των ποινών.

Η Βουλευτής Αχαΐας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο που ενέταξε την Πάτρα και την Αχαΐα σε αυτή την ουσιαστική παρέμβαση με κέντρο της την ασφάλεια της οικογενειακής ζωής και την προστασία των μελών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ