Μεγάλη ημέρα σήμερα για την Αχαΐα και για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, υπογραμμίζει  η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η τροπολογία που ψηφίσαμε, με την οποία επανεντάσσεται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, δίνει μία αξιόπιστη και ταχεία εναλλακτική λύση για την  υλοποίηση του εμβληματικού αλλά πολύπαθου έργου. Στο οδικό δίκτυο αυτό μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, τονίζει η Βουλευτής.

Αυτή η Κυβέρνηση έβαλε ένα τέλος στο αδιέξοδο της κατάτμησης του έργου σε οκτώ κομμάτια, από το ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε για τους γνωστούς σε όλους πλέον λόγους σκοπιμότητας. Σύντομα θα αναπτυχθούν στην Πατρών-Πύργου πραγματικά εργοτάξια και όχι σαν εκείνα που εμφάνιζαν προεκλογικά κάποιοι, στους εμπαιγμούς των οποίων έχει απαντήσει ο λαός με την ψήφο του, υπογραμμίζει η κα Αλεξοπούλου.

Με επιμονή στηρίξαμε την υλοποίηση του οδικού άξονα και εργαστήκαμε σκληρά για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Το Υπουργείο χρησιμοποίησε  μεθόδους σύντμησης και επιτάχυνσης διαδικασιών, ώστε εν αναμονή της τελικής έγκρισης της Κομισιόν στο τέλος του χρόνου να είμαστε έτοιμοι για την εκκίνηση. Αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότησή από τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ και μετά την 31η/12/2023 προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, επισημαίνει η Βουλευτής.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπερνώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και κομματικά συμφέροντα προχωράει την Πατρών – Πύργου υλοποιώντας τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Όλοι προσβλέπουμε, πέρα από την οδική ασφάλεια, στην αναπτυξιακή ώθηση που ένα τέτοιο έργο υποδομής θα δώσει στην περιοχή, τονίζει η Βουλευτής.