Αρχική Δράση Συνάντηση με την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Συνάντηση με την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

0
Συνάντηση με την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τη σπουδαία ακαδημαϊκό και Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, είχε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η συζήτηση ανάμεσα στις κ.κ. Αρβελέρ και Αλεξοπούλου πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επικαιρότητας, επικεντρώνοντας στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.

Η κα Αρβελέρ εξήρε τις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, τονίζοντας προς την κα Αλεξοπούλου πως ο επαναπατρισμός των Μαρμάρων στην Αθήνα είναι ένα δίκαιο αίτημα, ενώ παράλληλα συμφώνησε με τη θέση της Αχαιής Βουλευτού πως το συγκεκριμένο αίτημα συνδέεται με τις έννοιες του Πολιτισμού και της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, η Ελληνίδα Πανεπιστημιακός επισήμανε προς την κα Αλεξοπούλου το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, λαμβάνοντας πρωτοβουλία για την προώθηση του σχετικού αιτήματος σε συνεργασία με το αντίστοιχο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η κα Αρβελέρ έθεσε επίσης το θέμα της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών, η ίδρυση της οποίας αποτέλεσε ένα μεγάλο όραμα της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, παρότι στο παρελθόν είχε καταθέσει σειρά προτάσεων και σχετικών φακέλων προς τις ελληνικές κυβερνήσεις για την προώθηση της συγκεκριμένης ιδέας, ουδέποτε εισακούσθη και ζήτησε από την κα Αλεξοπούλου να πρωτοστατήσει ως μέλος της ελληνικής Βουλής και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ώστε να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα διεπιστημονικά σεμινάρια, συνέδρια και οι διαλέξεις ανωτάτου επιπέδου στους χώρους των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Αρβελέρ πρότεινε στη Βουλευτή και την ιδέα για τη σύγκλιση όλων των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ε.Ε., με σημείο συνάντησης τη χώρα μας, προκειμένου να συζητηθεί μία ευρεία ατζέντα θεμάτων που άπτονται των τρεχουσών και μελλοντικών πολιτικών, κοινωνικών και πολιτισμικών εξελίξεων στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Η εποικοδομητική συνάντηση της κυρίας Αλεξοπούλου με τη σπουδαία Ελληνίδα Βυζαντινολόγο ιστορικό και πρώτη γυναίκα Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ολοκληρώθηκε με τη Βουλευτή Αχαΐας να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς την κυρία Αρβελέρ για το ανεκτίμητο και πολυεπίπεδο έργο της, καθώς και για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά της, επαναλαμβάνοντας την αμέριστη στήριξή της στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ