Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου «Προάγοντας Μια Κουλτούρα Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς»: Η Ομιλία της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου στην Εκδήλωση Βραβεύσεων Μαθητικού Διαγωνισμού

«Προάγοντας Μια Κουλτούρα Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς»: Η Ομιλία της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου στην Εκδήλωση Βραβεύσεων Μαθητικού Διαγωνισμού

0
«Προάγοντας Μια Κουλτούρα Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς»: Η Ομιλία της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου στην Εκδήλωση Βραβεύσεων Μαθητικού Διαγωνισμού

Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, παρευρέθηκε, χθες,  Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στην εκδήλωση απονομής βραβείων του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια, και απένειμε βραβεία στα σχολεία και τους μαθητές που διακρίθηκαν. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Στην ομιλία της, η κα Αλεξοπούλου ανέδειξε την ουσιώδη συνεισφορά της παιδείας, της αστυνόμευσης και των υποδομών ως βασικών πυλώνων για την εδραίωση της Οδικής Ασφάλειας. Επεσήμανε τον ρόλο των γονέων, των δασκάλων και της κοινωνίας στη μάθηση των παιδιών από πρώιμη ηλικία όσον αφορά στη σωστή συμπεριφορά στον δρόμο.

Εστίασε στην ευαισθητοποίηση για τους νεαρούς χρήστες του δρόμου, υπογραμμίζοντας την ευθύνη των κηδεμόνων να κατανοήσουν την ευαισθησία των παιδιών και να τους καθοδηγήσουν σε ασφαλείς συνήθειες.

Παρουσίασε πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως το ψηφιακό πρόγραμμα e Drive Academy και τον διαγωνισμό «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα». Εξέφρασε την αποφασιστικότητα του Υπουργείου να επεκτείνει αυτές τις πρωτοβουλίες και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κλείνοντας, προέτρεψε τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να υποστηρίξουν το μήνυμα της Οδικής Ασφάλειας και να συμβάλουν στη διάδοση καλών πρακτικών. Επίσης, ανέδειξε τη σημασία της χρήσης κράνους από τα παιδιά κατά τις αθλητικές τους δραστηριότητες, προωθώντας μια ολοκληρωμένη κουλτούρα ασφάλειας. Επιπροσθέτως, παρότρυνε όλους τους παρευρισκόμενους και τους πολίτες γενικότερα να υιοθετήσουν την έννοια της οδικής ασφάλειας ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ