Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, απηύθυνε ομιλία στην Ημερίδα “Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές” που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ομιλία της η κα Αλεξοπούλου, ως Πολιτικός Μηχανικός η ίδια και θετική επιστήμων, ανέφερε ότι η ανισότητα στην επιστημονική σταδιοδρομία δεν έχει υπερκεραστεί, ούτε με την επιτευχθείσα ισότητα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη μεταπολεμική Δύση.

Συνέχισε τονίζοντας, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε μία σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων για να διασφαλίσει τη γυναίκα στην εργασία, στην οικογένεια, στην παιδεία. Σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις 12 χώρες με πλήρη νομική ισότητα ανδρών-γυναικών. Η επίδοση αυτή οφείλεται σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και θεσμικές παρεμβάσεις.

Κατέληξε λέγοντας, ότι ο ήλιος της παιδείας λάμπει για όλους, άνδρες και γυναίκες. Η επιστήμη είναι γένους θηλυκού και χρειάζεται τις γυναίκες όπως και η ίδια η κοινωνία μας.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και η Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη.

Την ημερίδα, οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, διοργάνωσαν επτά Επιστημονικά Σωματεία με αντικείμενο τις Θετικές Επιστήμες, και πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία -ΕΓΕ, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών -ΕΕΦ, η Ένωση Ελλήνων Χημικών – ΕΕΧ, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία -ΕΜΕ, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας -ΕΠΕ, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας -ΕΠΠΕ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων –ΠΕΒ.