Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους εκλιπόντες Αγιοβαρβαρίτες στη μακρινή Αυστραλία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Νωνάκριδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής. Το μνημόσυνο διοργανώθηκε από το δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο “Τα Ματσόνια” .

Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συλιβαινιωτίκων κ. Παναγιώτης Κρικέτος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας κ. Αθανάσιος Ξύγκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αιγιαλείας κ. Γεώργιος Γιοβάς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ακράτας κ. Αθανάσιος Στούμπος. Παρέστησαν επίσης ομογενείς από την Αυστραλία και κάτοικοι που αγαπούν την περιοχή.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας θυμούνται τους συμπατριώτες τους που έφυγαν για ένα καλύτερο αύριο στην μακρινή Αυστραλία και δυστυχώς δεν γύρισαν πίσω στα πάτρια εδάφη. Θα πρέπει να νοιώθουμε όλοι περηφάνια για τους κατοίκους της ορεινής Νωνάκριδος, που συνεχίζοντας την παράδοση, τιμούν τον τόπο τους και τη μνήμη όσων έφυγαν.