Τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας επισκέφθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου και συναντήθηκε με την προϊσταμένη της υπηρεσίας κα Αναστασία Κουμούση και τους εργαζομένους.

Η κα Αλεξοπούλου ενημερώθηκε από την κα Κουμούση για τα έργα ύψους πάνω από τέσσερα  εκατομμύρια ευρώ, που εκτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με χρηματοδότηση τεσσάρων από το ΕΣΠΑ, τριών από το Interreg και ενός από το Ταμείο Ανάπτυξης. Η ολοκλήρωση της ανάπλασης του θρησκευτικού μνημείου της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, το έργο της ανάπλασης και αναστήλωσης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών που είναι σε εξέλιξη και η ολοκλήρωση της ανάδειξης του Ρωμαϊκού Σταδίου της Πάτρας είναι μερικά από τα εμβληματικά έργα που εκτελούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Ειδικά για το Ρωμαϊκό Στάδιο Πατρών, η ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει ένα ακόμα σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, έχουμε αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αχαΐας, ως προτεραιότητα για τη συνολική ανάπτυξη και αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Πάτρα τον περασμένο Νοέμβριο όσο και από την υλοποίηση των έργων του Υπουργείου Πολιτισμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου για την Αχαΐα.