Αρχική Δράση Επικαιρότητα Στο Μπόσι η Χριστίνα Αλεξοπούλου – Tablet για τα παιδιά της άγονης γραμμής

Στο Μπόσι η Χριστίνα Αλεξοπούλου – Tablet για τα παιδιά της άγονης γραμμής

0
Στο Μπόσι η Χριστίνα Αλεξοπούλου – Tablet για τα παιδιά της άγονης γραμμής

Στο Μπόσι Καλαβρύτων, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, η Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπου επισκέφθηκε τους μικρούς μαθητές, που ζουν σε αυτόν τον απομακρυσμένο οικισμό, της Τοπικής Κοινότητας Πετσάκων και που με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ακολουθούν το σχολικό τους πρόγραμμα.
Την κα Αλεξοπούλου, υποδέχθηκαν γονείς και παιδιά, στον εξωτερικό χώρο της Εκκλησίας του χωριού και αφουγκράστηκε, με ιδιαίτερη προσοχή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι 13 ενήλικες  και τα 9 παιδιά, που ζουν σε αυτήν την μικρή και απομακρυσμένη γωνιά των Καλαβρύτων.
Τελευταία, το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισαν, ήταν η πρόσβασή τους στο διαδικτυακό σχολείο και στις ηλεκτρονικές σχολικές τάξεις, αφού υποδομές και εξοπλισμός είναι ανύπαρκτος.
Η κ. Αλεξοπούλου μοίρασε tablet στα παιδιά, για την τηλεκπαίδευσή τους, καλύπτοντας έτσι το κομμάτι του εξοπλισμού και ενημερώθηκε για την ενέργειες που έχουν γίνει για να λειτουργήσει εκεί η πρόσβαση στο διαδύκτιο.
Σημειώνουμε οτι στον οικισμό δεν υπάρχει, ούτε γραμμή τηλεφώνου, ουτε σήμα κινητής τηλεφωνίας και η λύση που έχει δοθεί προσωρινά, με την συνδρομή του Δήμου Καλαβρύτων είναι η τοποθέτηση δορυφορικής σύνδεσης.
Παραβρέθηκε και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Πετσάκων κα Γεωργοπούλου Βασιλική
Γονείς και μαθητές ευχαρίστησαν την κα Αλεξοπούλου τόσο για την υλικοτεχνική βοήθεια, όσο κυρίως, για την φυσική της παρουσία στον τόπο τους και για την δέσμευσή της, οτι πάντα θα είναι δίπλα τους και αρωγός στις ανάγκες τους.
Η κα Αλεξοπούλου, που είναι γνωστή η ευαισθησία της για τα παιδιά, τόνισε, οτι η κίνησή της αυτή, είναι η ελάχιστη δυνατή που θα μπορούσε να κάνει και δεσμεύτηκε, οτι τόσο ίδια, όσο και οι συνεργάτες της, θα αποτελούν στήριγμα σε όλους αυτούς, τους αγνούς αγωνιστές της υπαίθρου που κρατούν μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα του μόχθου και του αγώνα, μακριά από τις συνηθισμένες και αυτονόητες ανέσεις που έχουμε οι περισσότεροι.
Όσο για τα μικρά παιδιά; Γεμάτα χαρά από την επίσκεψη του “Αι Βασίλη” στα σπίτια τους!
Στην συνέχεια η κ. Αλεξοπούλου επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο και ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το ιστορικό τόπο του Δήμου Καλαβρύτων.
Τα tablet ήταν μια προσφορά του λογιστικού γραφείου Πάτρας κ. Χρήστου Γρηγοράτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ