Αρχική Δράση Επικαιρότητα Στο μουσείο χειροσφαίρισης της Πάτρας

Στο μουσείο χειροσφαίρισης της Πάτρας

0
Στο μουσείο χειροσφαίρισης της Πάτρας
Created with GIMP

Το μέλος της Βουλής των Ελλήνων η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου και βουλευτής του νομού Αχαΐας επισκέφτηκε το μουσείο χειροσφαίρισης που έχει δημιουργήσει η Ακαδημία των Σπορ Πάτρας και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ο.Χ.Ε. και του ΠΕΑΚ Πάτρας και βρίσκεται σε αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου στο Κουκούλι, εκεί που πρώτο ξεκίνησε το 1980 το άθλημα να παίζεται και συνεχίζει έως και σήμερα.

Την κ. Αλεξοπούλου καλώς όρισε και ξενάγησε ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, ανέλυσε τι περιέχει το μουσείο όπου αναδεικνύει την 40χρονη ιστορία της χειροσφαίρισης στην Πάτρα, καθώς και τον διδακτικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση τόσο στην α/θμια όσο και στην β/θμια εκπαίδευση, μιας και σχολεία της πόλης μας πραγματοποιούν διδακτικές επισκέψεις και γνωρίζουν ένα Ολυμπιακό άθλημα ακόμη και βιωματικά στον πραγματικό χώρο που παίζεται και καλλιεργείται.

Η βουλευτής Αχαΐας εντυπωσιάστηκε με το περιεχόμενο του μουσείου καθώς και για τον ρόλο του στην εκπαίδευση με τον διδακτικό χαρακτήρα που έχει, ενώ συνεχάρη τους ιθύνοντες του συλλόγου της Ακαδημίας των Σπορ για την ιδέα τους και την προσπάθεια που καταβάλουν, η οποία μάλιστα είναι ανιδιοτελής.

Η βουλευτής Αχαΐας ζήτησε να συμβάλει και αυτή όσο μπορεί για την αναβάθμιση του μουσείου, ενώ εκμυστηρεύτηκε ότι άλλος ένας λόγος που συγκινήθηκε πάρα πολύ, είναι γιατί της θύμισε τα παιδικά της χρόνια στην Κατερίνη που έπαιζε χάντμπολ στην ομώνυμη ομάδα της πόλης.

Ως οικοδεσπότης ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος έδωσε αναμνηστικά του μουσείου στην κ. Αλεξοπούλου ως ανάμνηση της επίσκεψης της.

https://sportin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ