Αρχική Δράση Επικαιρότητα Σημαντικό κεφάλαιο για την Πάτρα το ΕΑΠ.

Σημαντικό κεφάλαιο για την Πάτρα το ΕΑΠ.

0
Σημαντικό κεφάλαιο για την Πάτρα το ΕΑΠ.

Συνάντηση με την διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου πραγματοποίησε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου. Συμμετείχαν, ο Πρόεδρος κ. Οδυσσέας Ζώρας, οι Αντιπρόεδροι κκ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλoς και Κωνσταντίνος Καραμάνης καθώς και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα εκπαίδευσης και οργάνωσης, καθώς και θέματα υποδομών του Πανεπιστημίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο διοίκησης και στην οικονομική αυτοτέλεια του Ιδρύματος.

Το ΕΑΠ αποτελεί έναν υψηλού κύρους χώρο μάθησης, έρευνας και καινοτομίας, απολύτως ισότιμο με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, το οποίο μάλιστα δεν επιβαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι η έδρα του βρίσκεται στη Πάτρα. Η συνεχής ανάπτυξη των γνώσεων με την δια βίου μάθηση, αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο και όπλο για την εύρεση εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.  Η μεγάλη εμπειρία του ΕΑΠ στην απομακρυσμένη εκπαίδευση, και η δυνατότητα που προσφέρει για απόκτηση ανώτατου τίτλου σπουδών εξ αποστάσεως, είναι σήμερα πιο επίκαιρη και σημαντική από ποτέ.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την λειτουργία και ξενόγλωσσων μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών στο ΕΑΠ, η Πάτρα γίνεται κοιτίδα γνώσης και πέρα από τα Ελληνικά σύνορα. Έτσι θέλουμε να είναι η πόλη μας. Εξωστρεφής, και πρωτοπόρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ