Αρχική Δράση Επικαιρότητα Πανεπιστήμιο Πάτρας- 56 χρόνια αναγνώρισης και εκπαιδευτικής προσφοράς

Πανεπιστήμιο Πάτρας- 56 χρόνια αναγνώρισης και εκπαιδευτικής προσφοράς

0
Πανεπιστήμιο Πάτρας- 56 χρόνια αναγνώρισης και εκπαιδευτικής προσφοράς


Η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας, με αφορμή τη συμπλήρωση 56 ετών από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει με δηλώσεις της πως: «Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα εορτής, καθώς το καμάρι της Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει 56 συναπτά έτη λειτουργίας και προσφοράς στους Έλληνες», ενώ επισημαίνει, ότι: «Με όραμα, αποφασιστικότητα και συνάμα σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να καινοτομεί και να συμβάλει τα μέγιστα στην εκπαιδευτική, κοινωνική αλλά και ηθική διαπαιδαγώγηση των σπουδαστών του».

Οι έως τώρα ενέργειες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν σύμφωνα με την κα. Αλεξοπούλου: «Θετικότατο δείγμα γραφής, καθώς έχουν αναμορφώσει εξ ‘ολοκλήρου την λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

Η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζει η βουλευτής Αχαΐας και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής: «Στους πρώτους 15 μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, έχει προβεί σε καινοτόμες και ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας», καθώς: «Με αίσθημα υπευθυνότητας και σεβασμού στην Πανεπιστημιακή κοινότητα προχώρησε στην αποκατάσταση του Ασύλου υπό την πραγματική του έννοια, με την άμεση επέμβαση των Αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην «Αναστολή έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων, την ίδρυση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης αλλά και τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ βάση συγκεκριμένων κριτηρίων».

Άξιο αναφοράς σύμφωνα με την κα. Αλεξοπούλου είναι επίσης: «Η πρόοδος στον τομέα των συμπράξεων Ιδιωτικού με Δημόσιου τομέα, η εξωστρέφεια και η διεθνοποίηση των Ελληνικών ΑΕΙ μέσω ξενόγλωσσων προγραμμάτων, η εξ’αποστάσεως εκπαίδευση και ο εκσυγχρονισμός των διοικητικών ακαδημαϊκών διαδικασιών».

Εν κατακλείδι, η Βουλευτής Αχαΐας εκφράζει την διαχρονική της πεποίθηση, ότι: «Το Πανεπιστήμιο Πάτρας, θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσα στις προτιμήσεις χιλιάδων φοιτητών, καθώς ύστερα από πενήντα έξι χρόνια επιτυχημένης ακαδημαϊκής και ερευνητικής διαδρομής , έχει αποδείξει στην πράξη την σημαντικότητα και την σπουδαιότητα που διαδραματίζει στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Δυτικής Ελλάδας», ενώ υπερήφανα δηλώνει πως: « Ούσα απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν θα μπορούσa να νιώθω μεγαλύτερη χαρά και τιμή που αποτέλεσa και η ίδια μέλος μιας τόσο σπουδαίας Πανεπιστημιακής οικογένειας».

Πηγή: dete.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ