Αρχική Δράση Επικαιρότητα Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

0
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, η Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, ενώ τα κείμενα προστασίας για τα δικαιώματα των παιδιών αυξάνονται με θεαματικό τρόπο, οι απειλές εξακολουθούν να συσσωρεύονται, καθώς εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο υποφέρουν και στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη.

Πόλεμοι, ασθένειες, φτώχεια, έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης, αλλά και νέες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όπως η κλιματική αλλαγή, η ηλεκτρονική κακοποίηση και εκφοβισμός.

Είμαι μητέρα ενός μικρού παιδιού και γνωρίζω καλά ότι τα παιδιά, από τη φύση τους, έχουν επιπλέον δικαιώματα και χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα.

Δεν εφησυχάζουμε, οφείλουμε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε να αλλάξουν οι ζωές των παιδιών σε όλον τον κόσμο. Να μην μείνουμε σε κείμενα και θεωρίες που αποτελούν κενό γράμμα. Να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Αυτό βάζει ως προτεραιότητα και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργώντας μία ειδική δράση για τα ασυνόδευτα παιδιά των μεταναστών, με τον καθορισμό ενός Εθνικού Συντονιστή.

Η προστασία των παιδιών είναι μία από τις σημαντικότερες υποχρεώσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Χρέος μας να μεριμνούμε, χωρίς διακρίσεις, για όλα τα απροστάτευτα παιδιά, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε φορείς της κοινωνικής πρόνοιας, που δεν παύουν να αποτελούν διαχωριστικές δομές φροντίδας.

Να επιχειρήσουμε συστηματικά την αποϊδρυματοποίηση όλων αυτών των παιδιών και ίσως, κάποια στιγμή στο μέλλον, να είμαστε στη θέση να μιλάμε μόνο για γονική μέριμνα».

https://tempo24.news/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ