Αρχική Δράση Επικαιρότητα Μοχλός ανάπτυξης η αμυντική βιομηχανία

Μοχλός ανάπτυξης η αμυντική βιομηχανία

0
Μοχλός ανάπτυξης η αμυντική βιομηχανία

Την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου η υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων και με στελέχη της επιχείρησης, τα οποία την ενημέρωσαν αναλυτικά για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της εταιρείας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η κυρία Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά:

«Η αμυντική βιομηχανία κάθε χώρας είναι, πάντοτε, στενά συνδεδεμένη με τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεών της. Κάθε αδυναμία της αμυντικής βιομηχανίας, περιορίζει την ισχύ των ΕνόπλεωνΔυνάμεων και οδηγεί τις αμυντικές προμήθειες σε χρόνιες εξαρτήσεις από εξωτερικούς προμηθευτές, οι οποίες αποδυναμώνουν, σταδιακά, την προοπτική εξέλιξης, οδηγώντας την, εν τέλει, σε μόνιμο μαρασμό.

Η εταιρία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματαέχει αφήσει ένα εξαιρετικά ισχυρό αποτύπωμα στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. Σύγχρονα εργοστάσια, υψηλό επίπεδο ειδίκευσης και σημαντικός αριθμός προϊόντων στους τομείς του φορητού οπλισμού και των πυρομαχικών, συνθέτουν μία δυναμική βιομηχανική εικόνα που πρέπει να ενισχυθεί, ώστε να αναπτυχθεί, στο πλαίσιο της συνολικής ανάπτυξης της πατρίδας μας, παράγοντας νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και ενισχύοντας την προσπάθεια αναστροφής του braindrain.

Με τον σωστό σχεδιασμό και τις κατάλληλες προτεραιότητες, η αμυντική βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και για την Ελλάδα, ενισχύοντας την εθνική άμυνα και τονώνοντας το ΑΕΠ της χώρας μας. Οι αμυντικές επενδύσεις που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας τα επόμενα χρόνια, πρέπει να αξιοποιήσουν καλύτερα την τεχνογνωσία και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό των ΕΑΣ», τόνισε η κ. Αλεξοπούλου.

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Μοχλός ανάπτυξης η αμυντική βιομηχανία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ