Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Μητροπολίτης Χρυσόστομος, πνευματικός οδηγός των Πατρινών επί δεκαοχτώ συναπτά έτη

Μητροπολίτης Χρυσόστομος, πνευματικός οδηγός των Πατρινών επί δεκαοχτώ συναπτά έτη

0
Μητροπολίτης Χρυσόστομος, πνευματικός οδηγός των Πατρινών επί δεκαοχτώ συναπτά έτη

 

Στις 19 Φεβρουαρίου 2005 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Σκλήφα, Μητροπολίτη της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών. Την επόμενη μέρα τελέστηκε η χειροτονία του στο μέγα υπούργημα της αρχιερωσύνης.

Από την πρώτη μέρα του ερχομού του στην Πάτρα ο Σεβασμιώτατος επιδόθηκε σε μία αδιάκοπη πορεία ποιμαντικής προσφοράς και δράσης.

Ο Σεβασμιώτατος ποτέ δεν εξέλαβε την επισκοπική αξία ως έπαθλο και επιβράβευση, αλλά ως δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Η ανάρρηση στον επισκοπικό θρόνο για τον Πατρών Χρυσόστομο είναι αγώνας διαρκής.

Η Εκκλησία είναι η κιβωτός της αγάπης και της ζωής. Έχει ως σκοπό να σώσει τον τραυματισμένο άνθρωπο από την αμαρτία και να τον οδηγήσει στον αγιασμό. Επικεφαλής της Εκκλησίας είναι ο Επίσκοπος, ο οποίος βρίσκεται “εις τύπον και τόπον Χριστού”. Αυτό το σκοπό υπηρετεί εδώ και 18 χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Αγρυπνεί και προσεύχεται για το ποίμνιό του και αναλώνεται νυχθημερόν για τη σωτηρία του.

Εύχομαι ο Πρωτόκλητος των Αποστόλων Ανδρέας, να οδηγεί τα βήματά του και ο Θεός της ειρήνης και της αγάπης να του χαρίζει μακροημέρευση και φωτισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ