Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Χριστίνα Αλεξοπούλου: Τρία καλλίκαρπα χρόνια στο πηδάλιο της Εκκλησίας των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Τρία καλλίκαρπα χρόνια στο πηδάλιο της Εκκλησίας των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας

0
Χριστίνα Αλεξοπούλου: Τρία καλλίκαρπα χρόνια στο πηδάλιο της Εκκλησίας των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την παμψηφεί εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου. Ημέρα πανηγυρική για την ιστορική και μαρτυρική μητρόπολη. Ο ευαγής κλήρος και τα πιστά τέκνα της τοπικής εκκλησίας εορτάζουν την ημέρα κατά την οποία έθεσε επί της λυχνίας του επισκοπικού λειτουργήματος, ο Δομήτωρ της Εκκλησίας, τον σεμνό και ταπεινό κ.κ. Ιερώνυμο.

Στα τρία αυτά χρόνια, μη φειδόμενος κόπου και μόχθου ο Σεβασμιώτατος τοποθέτησε τη δική του πέτρα στο οικοδόμημα της τοπικής εκκλησίας. Καρπός αυτής της φιλότιμης και κοπιώδους πολλές φορές προσπάθειας, είναι η στελέχωση του ιερού κλήρου, με νέους και καταρτισμένους κληρικούς, η ανακαίνιση ναών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αναβάθμιση του ποιμαντικού και πνευματικού έργου, η δημιουργία δομών ευποιΐας και αλληλεγγύης για τους εμπερίστατους αδελφούς μας. Το ανύστακτο ενδιαφέρον για τη νεολαία, η διάσωση θησαυρών πολιτισμού και η προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

«Επί τη ευσήμω ταύτῃ ημέρα» απευθύνουμε ειλικρινείς συγχαρητηρίους προσρήσεις και ολόθυμες ευχές, ο Κύριος να χαρίζει στον Σεβασμώτατο υγεία και μακροημέρευση προς δόξαν Θεού και στήριξης των πιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ