Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Χριστίνα Αλεξοπούλου: Προτεραιότητά μας η πρόληψη του καρκίνου

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Προτεραιότητά μας η πρόληψη του καρκίνου

0
Χριστίνα Αλεξοπούλου: Προτεραιότητά μας η πρόληψη του καρκίνου

Η θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου την 4η Φεβρουαρίου έχει ένα μόνο σκοπό. Την διαρκή αφύπνιση και εγρήγορση των πολιτών, της ιατρικής κοινότητας και του κράτους για μία νόσο που φαίνεται ανίκητη αλλά δεν είναι. Το μεγαλύτερο όπλο απέναντι στον καρκίνο είναι η πρόληψη.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει ως προτεραιότητα την ανάδειξη της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης ως βασική αντιμετώπιση του καρκίνου. Με δύο εμβληματικά προγράμματα, το «Απόστολος Δοξιάδης», που αφορά  προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου, όπως επίσης και της «Φώφης Γεννηματά» που αφορά δωρεάν εξετάσεις για όλες τις γυναίκες 50-69 ετών, η πολιτεία προωθεί τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες πολίτες θα έχουν υψηλά ποσοστά ίασης αφού εγκαίρως ανίχνευσαν και αντιμετώπισαν τη νόσο.

Ο αγώνας κατά του καρκίνου αφορά όλους μας. Όσοι βιώσαμε την οδυνηρή εμπειρία της νόσου σε αγαπημένα μας πρόσωπα και νιώσαμε τον ανθρώπινο πόνο από κοντά, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούμε, να παρεμβαίνουμε και να στηρίζουμε τη διαρκή μάχη για το στοίχημα της ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ