Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Χριστίνα Αλεξοπούλου: Κάνουμε για το περιβάλλον αυτό που οφείλουμε στον πλανήτη, στην Ελλάδα και στα παιδιά μας.

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Κάνουμε για το περιβάλλον αυτό που οφείλουμε στον πλανήτη, στην Ελλάδα και στα παιδιά μας.

0
Χριστίνα Αλεξοπούλου:  Κάνουμε για το περιβάλλον αυτό που οφείλουμε στον πλανήτη, στην Ελλάδα και στα παιδιά μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει και φέτος τη ζωή στο πλανήτη στην εποχή της επιδείνωσης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Παρεμβαίνοντας στο περιβάλλον με ανεξέλεγκτο τρόπο και με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, προκαλέσαμε την αντίδραση της φύσης με σοβαρές επιπτώσεις παντού γύρω μας. Σε όλα αυτά προστέθηκαν οι συνέπειες από την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, οι οποίες ανέτρεψαν σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, τους σχεδιασμούς για την ταχύτατη μετάβαση στην Πράσινη Ανάπτυξη και καθυστερούν τον ενεργειακό μετασχηματισμό με υψηλό τίμημα.

Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει στην πράξη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το περιβάλλον, η προστασία του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας. Η στροφή στην Ηλεκτροκίνηση και οι πιλοτικές παρεμβάσεις στα νησιά, η σύσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η πρόσφατη ψήφιση του Εθνικού Κλιματικού Νόμου, που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο και συγκεκριμενοποιεί τους στόχους για τα επόμενα χρόνια, αποτελούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Κάνουμε αυτό που οφείλουμε στο περιβάλλον, στην Ελλάδα και στα παιδιά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ