Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Χριστίνα Αλεξοπούλου: Φροντίδα στην πράξη για κάθε παιδί

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Φροντίδα στην πράξη για κάθε παιδί

0
Χριστίνα Αλεξοπούλου: Φροντίδα στην πράξη για κάθε παιδί

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου για να υπενθυμίζει στους λαούς και στις Κυβερνήσεις, τη σύμβαση που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το σκοπό αυτό. Παρότι όμως έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε όλο τον κόσμο, για τα δικαιώματα επιβίωσης, ανάπτυξης, προστασίας και συμμετοχής των παιδιών στην καθημερινή ζωή, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να υποφέρουν.

Η έλλειψη ακόμη και στοιχειώδους εκπαίδευσης, η προσφυγιά, η φτώχεια, οι πόλεμοι κι οι ασθένειες, είναι οι κυριότερες αιτίες που τόσα παιδιά αδυνατούν να ζήσουν μια κανονική ζωή. Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κακοποίηση των παιδιών, έχουν ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης, για τη συμπεριφορά του κόσμου των μεγάλων, με θύματα τα παιδιά.

Στη χώρα μας, οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών, θέτουν για πρώτη φορά στο πλαίσιο μιας σοβαρής παρέμβασης του κράτους γι’ αυτό το σκοπό. Είναι η στιγμή να αφυπνιστούμε όλοι μας, ώστε κάθε παιδί να έχει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. Είναι η ώρα να κάνουμε πράξη πλέον τη φροντίδα για κάθε παιδί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ