Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Χριστίνα Αλεξοπούλου: Επίσκεψη στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Επίσκεψη στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

0
Χριστίνα Αλεξοπούλου:  Επίσκεψη στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου επισκέφθηκε τα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και συναντήθηκε με τη διεύθυνση, τους προϊσταμένους των τμημάτων και εργαζομένους.

Την κα Αλεξοπούλου υποδέχθηκε η περιφερειακή διευθύντρια της ΔΥΠΑ Δυτικής Ελλάδας κα Αγγελική Καλαπόδη και συζήτησαν για τη λειτουργία της υπηρεσίας και για τα προγράμματα απασχόλησης της περιοχής,  για τα οποία η Αχαιή βουλευτής δείχνει διαχρονικά  ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι αλλαγές που έγιναν από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τομέα της απασχόλησης, αποτυπώνονται στους ανέργους αλλά και στους εργαζομένους, μέσα από το νόμο 4921 «Δουλειές ξανά» που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2022, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η αναδιοργάνωση και η ψηφιοποίηση της υπηρεσίας.

Καθιερώθηκε για πρώτη φορά η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η καταβολή επιδόματος εργασίας έως το 50% του επιδόματος ανεργίας για όσους βρίσκουν δουλειά, αυξήθηκε το μηνιαίο επίδομα ανεργίας μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος έφτασε στα 780 ευρώ από 1η Απριλίου 2023 και καταβάλλεται μπόνους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους πάνω από πέντε χρόνια. Είναι μια πολιτική που το θετικό της αποτύπωμα για ανέργους κι εργαζόμενους καταγράφεται στη μείωση της ανεργίας, η οποία από 17,2% το 2019 «έπεσε» στο 10,8% τον Ιανουάριο του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ