Αρχική Νεα Δημοκρατία Γραφείο Τύπου Χριστίνα Αλεξοπούλου: Εορτάζει ο συγκυρηναίος της Πατραϊκής Εκκλησίας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Εορτάζει ο συγκυρηναίος της Πατραϊκής Εκκλησίας

0
Χριστίνα Αλεξοπούλου: Εορτάζει ο συγκυρηναίος της Πατραϊκής Εκκλησίας

Την Κυριακή 19 Μαρτίου εορτάζει τα ονομαστήρια του ο συγκυρηναίος της Πατραϊκής Εκκλησίας, η ακοίμητη πνευματική κανδήλα των πιστών, ο πάντα σεμνός και ταπεινός Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο Επίσκοπος της αγάπης,  η ασφαλή πυξίδα πλοηγήσεως στην εν Χριστώ ζωή, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην διακονία των πιστών. Το πρώτο μέλημά του είναι ο άνθρωπος, γενόμενος βοηθός και συναντιλήπτωρ του πάσχοντος.

Ενώπιον του Θυσιαστηρίου ίσταται με φόβο Θεού, αγάπη κραταιά, αναλογιζόμενος το φοβερόν της διακονίας αλλά και το χρέος και την ευθύνη.

Ευρίσκεται παρά τον θρόνον του γεραρού και σοφού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και ως άλλος στρατιώτης του ιερατικού σώματος δηλώνει «έσο έτοιμος» στην υπηρεσία της φιλανθρωπίας και του θείου λόγου.

Προσωπικά έχω την τιμή και την ευλογία ο Θεοφιλέστατος να είναι ο πνευματικός μου οδηγός και συμπαραστάτης. Εύχομαι ο Θεός, ο επί θρόνου χερουβικού εποχούμενος, διά των πρεσβειών της Θεοτόκου, του Αποστόλου και Πρωτοκλήτου Ανδρέου και του Αγίου Χρυσάνθου, να του χαρίζει μακρότητα ημερών εν ειρήνη και έργοις αγαθοίς προς διακονία των πιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ