Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης των Ναρκωτικών, που είναι η 26η Ιουνίου, η Αχαιή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, επισκέφθηκε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.

Την κα Αλεξοπούλου υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στους χώρους του Κέντρου ο Πρόεδρός του κος Χαράλαμπος Μπονάνος και η Διευθύντρια κα Ιωάννα Ζορμπά. Τόσο η Διευθύντρια όσο και οι εργαζόμενοι του Κέντρου, ενημέρωσαν την κα Αλεξοπούλου αναλυτικά για όλη τη δουλειά που γίνεται, με την επιστημονική υποστήριξη, τους εθελοντές και τις ομάδες που λειτουργούν απέναντι σε υγιή άτομα τα οποία αναζητούν δημιουργικούς τρόπους έκφρασης, ώστε να μην οδηγούνται σε εξαρτήσεις.

Η Βουλευτής Αχαΐας εξέφρασε την ικανοποίησή της και συνεχάρη όλους για τη λειτουργία του Κέντρου, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενδυνάμωση και κοινωνική δραστηριοποίηση των νέων 18-25 ετών προκειμένου να απομακρύνονται  από τον κίνδυνο των εξαρτήσεων και των ουσιών.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε τολμηρές πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργώντας τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών στην Ελλάδα και νομοθέτησε ταυτόχρονα το πλαίσιο για να βελτιωθεί η πρόληψη, να αυξηθεί η συνδρομή του κράτους στην απεξάρτηση και να ενισχυθούν προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης.