Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε την ικανοποίησή της, μετά την ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις καταβολές αποζημιώσεων, καθώς και έκτακτων ενισχύσεων προς τους παραγωγούς της Αχαΐας.

Ειδικότερα μέσω ΕΛΓΑ εντός του μηνός Απριλίου, θα λάβουν ενισχύσεις οι παραγωγοί στις καλλιέργειες των οποίων οι ζημιές δεν εντοπίστηκαν από το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα Copernicus, στην περίπτωση των Πυρκαγιών του 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Επίσης, θα καταβληθεί επιπλέον ενίσχυση, μέσω de minimis, για τα οινοποιήσιμα σταφύλια της ποικιλίας Ροδίτη της Δυτικής Αχαΐας.

Τέλος αποστέλλεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια δεύτερη δέσμη αιτήματος αποζημιώσεων, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων λόγω εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, που θα καταβληθούν κατόπιν λήψης της σχετικής έγκρισης και αφορά την Κορινθιακή σταφίδα, συνολικού ποσού 4,72 εκατ. ευρώ.

Η κα Αλεξοπούλου ευχαρίστησε τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σημαντική αυτή εξέλιξη για τους παραγωγούς της Αχαΐας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας, να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με απτά αποτελέσματα. Η σταφιδοπαραγωγή αποτελεί για την Αχαΐα ένα ιστορικό και σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας. Γι’ αυτό δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα για τη στήριξή της με κάθε μέσο. Θα είμαστε πάντα δίπλα στους παραγωγούς.