Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο είχε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την οποία συζητήθηκαν οι δυνατότητες των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων για ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο νομό Αχαΐας.

Τις επιτακτικές ανάγκες του νομού σε αγροτική οδοποιία που θα βελτιώσει την πρόσβαση στο δίκτυο καλλιεργειών  παρουσίασε η Βουλευτής με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και του αγροτικού εισοδήματος στην Αχαΐα.  Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι ανάγκες για εγγειοβελτιωτικά έργα. Ο  Υφυπουργός αναφέρθηκε στις δύο πρόσφατες προδημοσιεύσεις για τα δύο αυτά θέματα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με την επισήμανση ότι τα κονδύλια είναι διαθέσιμα .  Η κα Αλεξοπούλου τόνισε ότι είναι μία ευκαιρία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους της Αχαΐας αν επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και ωριμότητα για τα προτεινόμενα έργα να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Νέες δράσεις που αναμένονται σύντομα και αφορούν στις βιολογικές καλλιέργειες και στους νέους αγρότες,  δίνουν ακόμη περισσότερες βιώσιμες εναλλακτικές για τους νέους Αχαιούς. Η Βουλευτής  τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει πολλά και χρήσιμα εργαλεία  για την αγροτική  ανάπτυξη της χώρας και οι δυνατότητες που παρουσιάζονται για την Αχαΐα είναι πολλές.

Το Μητρώο εγκεκριμένων  φορέων παροχής γεωργικών συμβουλών, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στοχεύει και αυτό στην αναβάθμιση της απόδοσης  για τη γεωργία και την κτηνοτροφία και της ποιότητας των προϊόντων, αλλά και την αξιοποίηση του νέου επιστημονικού δυναμικού της χώρας,  και μπορεί να παράξει θετικά αποτελέσματα για την Αχαΐα. Μέσα από αυτό πιστοποιημένοι επιστήμονες (Γεωπόνοι, Κτηνίατροι, Δασολόγοι, Περιβαλλοντολόγοι, Γεωλόγοι κ.ά) μπορούν να παρέχουν συμβουλές σε γεωργούς και κτηνοτρόφους, εξασφαλίζοντας για τους ίδιους καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η ανάδειξη και η εκμετάλλευση των ευκαιριών για την Αχαΐα στον πρωτογενή τομέα, τόνισε η Βουλευτής κατά το πέρας της συνάντησης.