Αρχική Δράση Αλεξοπούλου προς ΕΛΓΑ – «Άμεσα και χωρίς αστοχίες η καταγραφή των ζημιών από τον παγετό.»

Αλεξοπούλου προς ΕΛΓΑ – «Άμεσα και χωρίς αστοχίες η καταγραφή των ζημιών από τον παγετό.»

0
Αλεξοπούλου προς ΕΛΓΑ – «Άμεσα και χωρίς αστοχίες η καταγραφή των ζημιών από τον παγετό.»

Με τον διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Πάτρα κ. Γιώργο Κεχαγιά, συναντήθηκε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες, λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ο παγετός και η χαλαζόπτωση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι αγρότες το τελευταία διάστημα, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή των αμπελιών και της κορινθιακής σταφίδας, των εσπεριδοειδών, των καρπουζιών, των κηπευτικών και της πατάτας.

Κατά τη συζήτηση με τον κ. Κεχαγιά, η Βουλευτής έδωσε μεγάλη έμφαση  στην καταγραφή των ζημιών, η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν, προσεκτικά και χωρίς αστοχίες, ώστε οι αποζημιώσεις προς του παραγωγούς να καταβληθούν με ταχύτητα και δικαιοσύνη.

Το ρίσκο το οποίο αναλαμβάνουν οι καλλιεργητές, γίνεται χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερο, λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων,  όμως το πλαίσιο αντιμετώπισης τέτοιου είδους καταστροφών είναι δυστυχώς παρωχημένο και χρήζει εκσυγχρονισμού .

Ο προγραμματιζόμενη αναδιάρθρωση του εσωτερικού κανονισμού  του ΕΛΓΑ που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συντείνει προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ