Με τον κ. Ιωάννη Σμυρλή, Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού Enterprise Greece, του αρμοδίου εθνικού φορέα για την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Κατόπιν των συναντήσεών της με τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δένδια και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ Σκυλακάκη, η βουλευτής συνεχίζει τις επαφές για την ανάδειξη της Αχαΐας ως ενός ιδανικού προορισμού για μεγάλες επενδύσεις, που θα αναστρέψουν την παρούσα κατάσταση στην τοπική οικονομία και θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους Αχαιούς.

Κεντρικό σημείο της συζήτησης, αποτέλεσε η προσπάθεια εύρεσης επενδυτή, για την κατασκευή του υψηλών προδιαγραφών Αυτοκινητοδρομίου στη Πάτρα. Είναι μια επένδυση εξωστρεφής, που πέραν της σημαντικής Αθλητικής και Τουριστικής ώθησης που θα προσφέρει, μπορεί να δημιουργήσει γύρω της ένα καινοτόμο οικοσύστημα

επιχειρηματικότητας και έρευνας σε τομείς όπως η Ηλεκτροκίνηση, η Ενέργεια, η Επιστήμη των Υλικών και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. O κ. Σμυρλής εμφανίστηκε απόλυτα θετικός και δεσμεύτηκε να προωθήσει το επενδυτικό σχέδιο με κάθε πρόσφορο μέσο στις επαφές του με Έλληνες και ξένους επενδυτές. Πολύ σύντομα θα βρεθεί στην περιοχή μας, ώστε να έχει πλήρη εικόνα για τα θέματα αρμοδιότητάς του.

Όπως τόνισε η Βουλευτής, η Αχαΐα έχει όλες τις δυνατότητες και προϋποθέσεις για να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό κόμβο, στην προσπάθεια επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας στην μετά COVID εποχή και να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο των επενδυτικών κεφαλαίων.

Με τρόπο ολοκληρωμένο και μεθοδικό οφείλουμε, ο καθένας με τον ρόλο του, να προωθούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας στον τουρισμό, στην ενέργεια, στις μεταφορές, να αναδείξουμε την πρωτοπορία στην τεχνολογία, στην έρευνα και καινοτομία, στην νεοφυή επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε επενδύσεις.

Να μετατρέψουμε την κρίση, σε ευκαιρία ανάπτυξης για την Αχαΐα.